Sebab Penat Bekerja, Dah Tak sempat Nak Kemas Rumah

by - Wednesday, July 15, 2020

Hari ini boleh kata kebanyakkan isteri keluar bekerja. 

Bila balik kerja, badan dan otak dah penat. Tapi nak kena masak lagi, nak kena uruskan anak-anak lagi, nak kena uruskan kain baju lagi. Dah tak sempat nak kemas rumah. 


Tapi mata jadi sakit kalau biarkan rumah bersepah macam tu jer. Kan best kalau ada bibik, kan? 

Tapi tak semua mampu ada bibik atau kalau mampu pun rasa tak privacy pulak kalau ada orang asing dalam rumah sendiri. 

So, untuk selesaikan masalah rumah tak bersusun kemas ni ialah dengan ada SISTEM. 

Kalau rumah kita ada SISTEM SUSUN ATUR yang sistematik dan teratur, mata kita pun sedap tengok dan kita pun akan happy. Tak lah stress duk tengok barang-barang kat dalam rumah tak tersusun indah. 

Dengan adanya SISTEM Susun Atur yang kemas ni, kita boleh jimatkan banyak ruang dalam rumah dan jimatkan masa. 


Cuba bayangkan kalau pagi-pagi tengah kelam-kabut nak keluar pergi kerja, nak cari bra dan anak tudung pun tak terjumpa sebab belum berlipat lagi, mestilah ambik masa kan nak mencari barang-barang tu. Elok-elok sepatutnya Jam 7 pagi dah keluar rumah, bila barang-barang tu tak berjumpa, tak pasal-pasal terpaksa keluar rumah jam 7.10 pagi. Dah 10 minit lewat. Walaupun hanya 10 minit lewat, tapi disebabkan 10 minit tu, terpaksalah kita menghadap jem 40 minit. 

Tak pasal-pasal lewat perg kerja hari tu. Andaikata kalau hari tu ada meeting penting dengan CEO atau dengan KP atau KSU ke, agak-agak diaorang mengamuk tak kalau kita datang lambat? Takut nanti dapat surat transfer kena pindah nun jauh ke Gua Musang. huhu. Mintak dijauhkan lah. Pastu pulak tak pasal-pasal punch card jadi merah. Kalau selalu lambat, nanti kena tindakan tata tertib pulak. 

So, supaya situasi kat atas tak terjadi, apa kata korang buat SISTEM Susun Atur yang kemas dan tersusun kat rumah korang. LuvSusun ada jawapannya. Apa kata korang follow LuvSusun sekarang untuk 1001 ideas susun atur rumah yang sangat cantik, kemas dan tersusun indah. 


https://www.facebook.com/luvsusun


You May Also Like

6 comments

  1. Memang mencabar bagi wanita yang berkerjaya.
    Ngemas rumah kena buat juga.
    Sura rumah tangga (suami) pun kenalah bantu juga.

    ReplyDelete
  2. Wah menarik.. Nak tengok la.. Mesyi banyak idea tersusun yang boleh ikt

    ReplyDelete
  3. plng loveeeeeeee ngn susun atur..
    smpai kat tmpt keje pon sy pratikkan susun atur ni.. haha..
    sedap mata memandang..

    ReplyDelete
  4. Suka bila rumah kemas. Balik keje rasa tenang je.

    ReplyDelete