Hari Malaysia 2020 - Pergi Mana?

by - Wednesday, September 16, 2020



Selamat Hari  Malaysia buat semua pembaca dorsettpink.com . 

Hari ni hari cuti. Korang bercuti ke mana?

Aku tak cuti kemana-mana, duduk rumah jer. Nak settlekan baju-bajuan. Hari ni masa untuk laundry dan melipat pakaian. Baju-baju tak berlipat dah tinggi macam Gunung Everest. Biasanya bila balik bercuti memang macam tu lah. 

Bilalah nak ada maid ni.. Kan best kalau ada maid. Cewaaahhh!. Selalu duk berangan nak menjadi Puteri Raja yang boleh bersenang-lenang di rumah tanpa buat apa-apa kerja rumah. (Tapi hanya mampu berangan jer lah πŸ˜‚). 

So, list to-do aku hari ni ialah :
- Masak
- Laundry - basuh baju, jemur, lipat
- Iron Baju
- Petang nanti bawak budak-budak keluar main kat playground 😊. 


**** En.suami ada kelas hari ni (En.suami sambung belajar ambik short-course, kelas dia hari-hari tanpa mengira public holiday, kecuali Sabtu-Ahad tak ada kelas). So, mommy sorang-sorang kat rumah dengan anak-anak. 


Selamat bercuti you all dan Selamat Menyambut Hari Malaysia. Bagi yang kena lock-down PKPD, luangkan masa ini dengan sebaik-baiknya dengan keluarga dan gunakan masa ni juga untuk banyakkan ibadah, mana tahu sepanjang PKPD ni boleh khatam al-Quran😊. 

You May Also Like

6 comments