Susunatur 'Tools'

by - Tuesday, February 23, 2021

Susunatur Semula 'Tools' atau Reorganizing my toolbox. 

Baru-baru ni masa PKP aku reorganize balik toolbox aku kat rumah ni. Sebabnya 
1) Tools dah makin bertambah, lagi banyak, so perlukan toolbox baru. 
2) Toolbox yang sediaada dah uzur, dah lebih 10 tahun aku guna sejak dari zaman universiti lagi. 

Jadinya, aku pun reoranize balik lah toolbox aku ni. Aku beli toolbbox baru. 

Tools yang kecik-kecik aku letak kat dalam box ni, siap ada compartment.

Aku beli 3 box ni kat Mr.DIY. Yang paling besar yang bawah sekali tu gunanya untuk letak DRILL machine. Yang no 2 tengah-tengah tu untuk letak spannar jaya , segala jjenis spannar dan sewaktu dengannya letak kat dalam box tu. Dan yang atas sekali untuk letak small tools.


Bila dah oragnize dan kemas balikk, macam ni la rupanya. 


Inilah toolbox aku yang legen tu. Aku guna ni sejak dari UiTM Seri Iskandar. Dah uzur sangat dah. Tu yang seluk-seluk tu sebab masuk dalam banjir tahun lepas, tak larat aku nak cuci sebersih-bersihnya. 


Lepas dah reorganize ni, aku rasa happy sangat-sangat. Organizing / susunatur ni ialah 1 terapi buat aku.


Kalau korang nak kan inspirasi dan motivasi dan nak tengok gambar atau video untuk susunatur rumah, bolehlah follow Instagram - @LuvSusun. www.instagram.com/luvsusun
 

You May Also Like

12 comments

  1. Toolbox ammi kat rumah pun dah 18 years. I bought it when i was still bujang. Dah kawin husband continue je dgn apa yg ada. Masalahnya bila dah bertukar tangan ni dia punya kelamkabutlah kat dalam toolbox tu janganlah dicerita. Nyampahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh! 18 tahun ek, lama tu. dah tiba masanya AMMI untuk tukar yang baru =))

      Delete
  2. Kita pun simpan segala tools simpan dlmbekas macam ni.. Sennag

    ReplyDelete
  3. Betul betul... Susun atur memang perlu agar kita sendiri mudah cari apa yang perlu.

    ReplyDelete
  4. tool penting kemas elok2 dlm toolbox senang nk cari kala nk guna

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak PI, kemas elok-elok senang nak cari bila nak guna, dan jugak senang nak tahu apa tools yang dah habis atau yang rosak

      Delete
  5. Replies
    1. sebab banyak barang marina. hihi. 1 toolbox tak cukup

      Delete
  6. Kemas dan mudah nak mencari bila nak digunakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak pc. senang nak guna dan cari barang. nampak kemas pun ya juga

      Delete