Monday, 25 May 2015

Avani Sepang Gold Coast

..From my last post ..
 
Last weekend my family and I went to Avani Sepnag Gold Coast Resort for our "short escapes". Or in other word, our short vacay.. Follower my blog pasti tahu kan yang aku akan pergi mana-mana untuk bercuti (dalam Malaysia) at least sebulan sekali. And I do call it as our Short Escapes.. to escape from our daily routines.
 
And Avani Sepang Gold Coast is really amazing.. Tak lah jauh sangat dari KL, dan tempat die sangat best.. Cuma, bab makan die mahal sikit la and yet tak lah sesedap sangat taraf 5 star hotel. Tempat ni selalu penuh. Ramai foreigner datang sini. So , kalau nak stay sini, book la awal-awal..
 
Kat sini, ada banyak sangat aktiviti yang pihak hotel provide untuk guest kat sini. So, kite tak lah rasa bosan duduk sini. Tak keluar pun takpe, macam-macam boleh buat. Boleh pergi swimming, cycling (rent bicycle for only rm10/day), beach activity (ada zumba, kayak, volley ball, sailing), ada extreme game such as macam paint ball, atv, ade go-kart and macam -macam lagi lah. Untuk kids pun, ade banyak sangat programme .. So, kidz pasti happy stay sini.
 
Ini view dari udara. (sumber gambar dari pakcik google)
 
Semua bilik /chalet located kat atas air. And  from lobby nak ke bilik tu jauh sangat, so kene naik buggy yang memamg sentiasa ada tersedia. This picture I snap from the lobby area.

Sementara nak check in, Tidur la dulu .. zzzzZZZzzz

Kat sini, ada kidz Club House. So, anak-anak boleh main kat sini. free of charge.. Aktiviti untuk kidz and toddler pun banyak. Ade swimming class, ada batik painting, ada colouring, ada t-shirt painting, and macam-macam lagi lah. Zumba untuk kidz pun ade.. 



Kidz Club House ni besar, so boleh muat ramai kanak-kanak dalam satu-satu masa

Seronok betul FL main..

Swimming Pool, located at the middle of the guest's room


 
 

Ini bilik-bilik hotel. Setiap satu cabang ni, dipanggil trunk. And jarak bagi setiap satu trunk ni 5 km. So, kalau nak jogging cukup dah satu trunk ni... Berpeluh ketiak mak jahh ni..

 

Ini masa pagi-pagi ketika fajar menyinsing... Sejuk jer.. (View from my room)

Ini breakfast meal untuk mummy sorang jer... hehe.. (Melantakk)

Budak kecik ni breakfast makan roti jer..

Ni masa air surut, Nampak tiang je mamacak. Kalau terjun, confirm tak lemas..

ini chalet yang aku duduk. Dalam 1 chalet ni ade 2 bilik..

Ni pun masa air surut

Ini living room

ini master bedroom. (abaikan katil yang bersepah tu, ade puteri sedang beradu. hehe)

View dari bilik aku.. Setiap bilik ade disediakan pelampung kecemasan tu. In case kalau emergency

Panas terik sebab kat tengah laut kan... Membakar kulit.. So, Puteri Lilin terpaksa  ditutup dengan nursing cover.

Indahnya langit membiru

Lantern. Ini design lampu kat lobby

Buluh.. Ini atap kat lobby. Depa guna buluh jer..

Bicycle is a main transportation kat sini selain dari buggy. Housekeeping pun guna bicycle jugak nak bersihkan bilik ke bilik. Kalau tak guna bicycle, manapak la jawabnye..Bicycle boleh sewa Rm10 sehari. Kalau nak berjalan kaki, boleh jugak, exercise sikit tapi larat ker nak jalan kaki...

Mummy and daughter

My BFF
 
Ok. itu saja..
Kalau nak info tentang hotel ni, boleh tengok website diaorang
 
TQ for reading !

20 comments:

  1. wow, bestnya.. cantik je view.. berapa semalam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. qaseh.. maybe boleh tengok kat agoda berapa rate die

      Delete
  2. Seronoknya bercuti rehatkan minda kat tempat2 begini. Kalau saya memang akan duduk dalam bilik mengadap view laut :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. farrahh, best kan menghadap laut... tenang jer rasa

      Delete
  3. menarik jgk..aritu dpt pginapan prcuma tp tolak sbb ingt kt sna xmnarik dekat ngn kwsan bndar..

    ReplyDelete
  4. Aduuuiiii... Teringin nak sampai sini... Tapi belum ada kesempatan...

    ReplyDelete
  5. one day one day !!! hehehe konon ritu nak ajak mak ayah le tido sini..
    aaa sebab satu chalet 2 blik kan.. so senang.. tp belum kesampaian lagi miahaha..

    mmg tak payah keluar bilik.. dahla nak menapak jauh.. x rela heheh..

    ReplyDelete
  6. selalu lalu kt sini...dulu nama dia gold coast kan....baru2 ni tuka nama....selalu pg area situ coz nk bli ikan....hehehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat area tu byk kedai seafood :)

      Delete
    2. a'ah banyak kedia seafood area situ

      Delete
  7. hai. aida landing sini time gugel pasal avani.
    salam kenal ekk. terus follow.
    nak gi sini la disember nanti 1 mlm.
    just nak tanya, kalau mlm nak gi dinner luar resort, byk x kedai makan? tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak kedai makan kat tepi hotel2 ni.. cume mahal sikit la

      Delete
  8. The best time to go for holiday would be on Sunday, after the weekend crowd has left. Its cheaper and you can get the resort all to yourself most of the time. If your friends want to go, try booking here to get cheaper rates Book Avani Sepang Gold Coast Resort at Discount Rates

    ReplyDelete
  9. The best time to go for holiday would be on Sunday, after the weekend crowd has left. Its cheaper and you can get the resort all to yourself most of the time. If your friends want to go, try booking here to get cheaper rates Book Avani Sepang Gold Coast Resort at Discount Rates

    ReplyDelete
  10. as salam admin..maaf tumpang iklan, utk sahabat2 yg ingin bercuti di avani resort, 2 bedroom villa rm600, 0122208140

    ReplyDelete