Friday, 4 September 2015

Snack :: Overnight Oats + Greek Yogurt

Assalamualaikum..
 
Firstly, sorry sangat sebab aku tak sempat nak balas kunjungan kalian.. This week is my hectic week.. huhu..Aku mintak maaf sangat-sangat kat korang.. Korang sudi maafkan aku k.. Nanti kalau aku ada masa, aku akan BW tengok korang.. Pada new followers aku, aku ucapkan terima kasih sangat-sangat sebab sudi menjadi "kawan" aku.. Aku hargai korang. Nanti kalau ada sempat, aku akan "visit" umah korang k.. Teruskan follow aku & baca entry aku tau.. Jangan merajuk k.
 
Ni nak buat quick update... Nak share dengan korang snack yang super duper lazatan senang giler nak buat. Selalnya, aku buat untuk breakfast, sebab pagi-pagi bukak mata, terus bukak pintu peti ais, ambik jer benda alah ni masuk mulut.. Ngap! Kenyang!
 
Overnight Oats + Greek Yogurt

Bahan-Bahan :

- Oat (Boleh guna rolled oats atau instant oats)
- Greek yogurt
- 2 tablespoon of  Pure Honey
- Fresh Milk
- 1 tablespoon of Vanilla Essence
- a pinch of Chia Seeds
- a pinch of Almond Nuts

Aku pakai Greek Yogurt jenama ni

Cara Buat :
1. Just mix all the ingredients together, and put it in the fridge for one night..
2. Esokkannya, bukak pintu peti sejuk & makan!


Senang giler kan nak buat ni.. dan jugak sedaaap sangat-sangat hingga menjilat jari... gua tak tipu lu la... hehe.. Ok, Ciaaaooo...

TQ for reading & selamat mencuba !
 

15 comments:

  1. Salam..
    Singgah petang...
    Selamat berhujung minggu :)

    ReplyDelete
  2. Salam perkenalan DP...mcm sedap je nmpk Overnight Oats + Greek Yogurt yang DP buat...nak try buat tapi chia seeds x pernah beli..hihi xtahu nak cari kat bahagia mane ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan siti.. tq sebab singgah sini. chia seed tu u boleh dapat kat bahagian cereal, ataupun kat bahagian "kacang", kalau kat situ ada almond or barley, chia seeds ada la kat area tu

      Delete
  3. Suka overnight oat. Tapi tak pernah buat pakai greek yogurt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la Farrah guna greek yogurt.. sedap

      Delete
  4. sy pun buat overnite oat ni...tp guna susu coklat coz sy xreti minum susu biasa....hehehehh

    ReplyDelete
  5. ooo nampak mudah... boleh try ni.. thanks sharing... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah senang giler nak buat menu ni... Campur je semua bahan.. Tak yah nak rebus, masak , panggang bagai

      Delete
  6. one day nak try jugak overnight oats ni... hehehe

    ReplyDelete
  7. boleh kurus makan oat nih. Tapi apsal yogurt lak? naik kilo gak. hi hih i...

    ReplyDelete
  8. perghh..mmg senang antara rajin or malas je....buatkan tuk sis satu tupperware P

    ReplyDelete