Wednesday, 16 November 2016

PENGUMUMAN!! Dorsett Pink Nak Bagi HADIAH!


Kalau korang baca entry aku yang lepas (kalau tak baca lagi, boleh baca kat SINI),  aku skrang tengah fasa kritikal untuk submit tesis aku. Aku perlu siapkan tesis tu hujung Disember ni kepada my SV sebelum tesis tu masuk fasa QC - Quality Control (aku sendiri yang letak istilah tu). QC ni akan diedit oleh my SV and proofreader profesional sebelum tesis tu diprint untuk dihantar ke Graduate School. 

So, for the mean time, aku kene quarantine dulu. Aku tak boleh nak concentrate kat blog ni sangat & tak boleh nak blogwalking. Siang malam aku asyik fikir dan buat tesis jer (a bit BORED right?).. So kepada sesiapa yang ada keinginan nak sambung belajar tu fikir la dulu 10 kali - Sanggup ke korang menghadapi hidup yang sangat bosan ni.. hehe. Kalau sanggup, teruskan jer usaha murnimu itu. 

Tapi aku cuba jugaklah untuk update blog kalau tengah bosan-bosan duk pandang laptop ni jer. Aku akan cuba la update sekerap mungkin supaya korang tak lupakan aku. Cuma aku tak boleh nak BW kerap sangat. Tapi aku hargai sangat-sangat usaha murni korang baca blog aku dan meninggalkan komen.

So untuk menghargai usaha murni korang, aku nak bagi hadiah kat PENGOMEN PALING BANYAK (Eh! Betul ke ejaan pengomen tu??????). Kalau dalam bahasa inggeris nye dipanggil sebagai "Commenter".


Apa beza antara "Commentator" dengan "Commenter" ?
Source : grammarist.com/usage/commentator-commenter/

So, untuk itu , aku telah letakkan widget "Top Commenter" kat side bar aku ni. (Sorry for the word "Top commentator" kat side bar tu, aku tak edit lagi. Nanti aku ubah). Thank you so much untuk blogger FARRAH from FAMF Tower sebab ajar I buat benda alah ni. Maklumlah, I ni kuno sikit bab-bab komputer ni.


Memandangkan aku kata tadi, aku kena quarantine sampai End of December, so pengomen paling banyak start dari hari ini sehingga 31 Disember nanti, aku akan bagi HADIAH YANG SANGAT SPECIAL. Hadiah apa?? Tak boleh la bagitau sekarang , sebab hadiah dia sangat special. Confirm korang akan menangis bucu katil tanda terharu bila dapat hadiah tu. hehehhe. 
Commenter paling banyak setiap bulan pun aku akan bagi hadiah juara juga tapi tak adalah se special hadiah Top Commenter. And untuk Top 10 pengomen paling banyak, aku akan bagi jugak hadiah saguhati.. SEE! Banyak kan? Banyak kan? 

So, untuk menyertai acara julung kali yang Dorsett Pink anjurkan ni, syarat-syarat nye adalah :

1.  Follow blog Dorsett Pink ni.
2.  Letakkan blog Dorsett Pink ni dalam senarai bloglist korang.
3.  Komen banyak-banyak entri Dorsett Pink

Kalau korang memenuhi syarat NO.3, tapi tak penuhi syarat No.1 DAN NO.2, korang tak dikira sebagai pemenang. Hadiah akan diberi kepada yang memenuhi ketiga-tiga syarat tersebut. Faham tak? Buat-buat faham jer la kalau tak faham. 

Korang boleh ajak kawan-kawan korang sertai sekali, supaya kawan-kawan korang pun dapat peluang untuk dapat HADIAH SPECIAL tu. hihi..

So, nanti 3hb January 2017, aku akan umumkan senarai pemenang. Ingat tau - 3hb January 2017. And InshaAllah, lepas tu aku akan BW.

AKu nak ucap Terima kasih siap-siap dulu untuk korag semua yang berminat nak dapatkan hadiah tu.Thank you.

AND THANK YOU SO MUCH also FOR READING this entry..

19 comments:

  1. syarat no 2 tk patuh :( so tk qualified --' ape ape pon, best of luck untuk contestant :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum. Wahh bestnya. Dapat no 5 tu. Ada can ni ekekekee. Good luck for your thesis ;)

    ReplyDelete
  3. Hi! Thanks for visiting my blog and dropping comments too! I nak cuba masuk. Dah patuh semua syarat 😊 Banyak juga your entry lama-lama yang menarik 😊

    ReplyDelete
  4. Tertanya2 jugak cemana nak buat Top Commentator tu?

    ReplyDelete
  5. menarik kak.. inshaaAllah berkesempatan sy akan slalu singgah sini..

    ReplyDelete
  6. Wahhh! Kena romen banyak banyak... opsss... silap... komen banyak banyak... hadiah special tu... jenuh nak gali entry... ha ha ha...

    ReplyDelete
  7. Wah intan nk bg hadiah ke? Mesti ramai berlumba lumba mcm ikan limba lumba dtg komen sbb nak rebut hadiah special tu eheheh tp sis JM dtg komen ikhlas 'we as a blogger we support each other'

    ReplyDelete
  8. Kalau tak komen tak boleh dapat hadiah ke.
    By the way, how was yr thesis?

    ReplyDelete
  9. Kalau tak komen tak boleh dapat hadiah ke.
    By the way, how was yr thesis?

    ReplyDelete
  10. owh,, jadi selama ni saya silap la.. ingatkan commentator..

    ReplyDelete
  11. menarik ni, in shaa allah kak ana join kay :)

    ReplyDelete
  12. menarik ni, in shaa allah kak ana join kay :)

    ReplyDelete
  13. Kakak tersenarai hihi...
    Sebenarnya kakak sedang diuji Allah tu yg sunyi buat seketika
    Apa pun blog DP salah satu blog yg selalu kakak singgah:)

    ReplyDelete
  14. mmg teringin nk dptkan hadiah dp..tapi nk komen banyak2 xlarat pula.

    ReplyDelete
  15. Oh! baru tahu commenter ghupernya.
    Commentator lain maknanya.
    Okay nak pi betulkan jap

    ReplyDelete
  16. Wahhhh!! Bestnya! Thanks, Intan for the clarification. Selama ni saya pun confuse, commentor ke commentator. Tapi tak ambil inisiatif pun nak find out hehehe

    ReplyDelete
  17. Ohhh kena pergi godek bloglist saya ni. Nak penuhi syarat no. 2. Dah berapa bulan dah bloglist hilang,..tak sempat2 nak betulkan :)

    ReplyDelete