Thursday, 13 July 2017

DorsettPink Bertukar DOMAIN

Setelah 3 tahun Dorsett Pink aktif dalam blogging menggunakan alamat - dorsettpink.blogspot.my , akhirnya semalam 12 Julai 2017 menajdi tarikh keramat untuk Dorsett Pink menggunakan domain sendiri dengan URL :


Sebenarnya dah lama nak tukar domain ni, tapi aku takut membazir. Al-maklumlah update blog pun macam chipsmore, kejap update, kejap tak, so kan membazir kalau bayar je tapi blog tak ter-update.

Sejak aku join KBBA9 Jun lepas, semangat aku nak blogging tu tinggi, aku makin kerap update. Boleh dikatakan sekarang ni aku update blog almost setiap hari. So, bila aku tengok diri ni dah rajin update, tu la yang membuatkan aku berani nak tukar domain tu.

Aku harap dengan ada domain sendiri ni, aku lagi rajin blogging. Lepas ni, plan nak beli template pulak macam yang Blogger Siqah Hussin bagitau kat blog dia. hehe..

P/S : Macam mana nak tukar domain? Boleh contact Blogger Hafiz Rahim . Aku tempah ngan dia.

19 comments:

  1. IQ pun nak tukar domain tapi tunggu dapat first payment adseng dulu, baru tukar. kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak mahal la yunk.. berbaloi tau. rugi tak belajar dgn bam hoq n hafiz

      Delete
  2. Wah Tahniah ye Ada domain sendiri. Hmm perlu ke mama update dlm bloglist mama link baru tu

    ReplyDelete
  3. Tahniah...welcome to dotcom family

    ReplyDelete
  4. semoga blog kak DP makin maju

    ReplyDelete
  5. WAH DP DH TUKAR KPD DOMAIN TAHNIAH

    ReplyDelete
  6. Wahh tahniah DP. Welcome to own domain club. Hehe

    ReplyDelete
  7. Wah... Tahniah! Tu i pun perasan dah makin kerap DP ni update blog 😊

    ReplyDelete
  8. tahniah, semoga semangat blogging terus dlaam diri, bukan hangat-hangat taik ayam..hehehe wish u all the best dear sis

    ReplyDelete
  9. tahniah Kak DP.. semoga makin aktif..!!

    ReplyDelete
  10. tahniah DP. buat makan makan lah apa lagi.. huhuhu

    ReplyDelete
  11. Wahh.. makin lama makin improve. Congrats yaa ^^

    ReplyDelete
  12. tahniah.. same laa niat dah lame gak ni.. belum berkelapangan nak fokus pasal ni akhir2 ni.. hukhuk

    ReplyDelete
  13. wahhh.. welcome to dot com kak.. hehe. smangat!

    ReplyDelete
  14. wah !! tahniah !! bestkan bila pakai dot com.. hihihhihi..

    ReplyDelete
  15. Terima kasih semua. Perhaps, lepas ni saya bertambah rajin update blog dan bligwalking. Terima kasih kwn2 sebab sudi baca penulisan saya dan tinggalkan komen. Saya sgt menghargainya

    ReplyDelete