Wednesday, 23 August 2017

Itinerari 3H2M di Felda Residence Hot Springs Sungkai, Perak

Sambungan dari Entri Ini - "Family Holiday at Felda Residence Hot Springs Sungkai, Perak".

Ok, aku nak share pasal itenerary percutian aku hari tu kat Hot Springs Sungai Klah, Sungkai yang terletak di Utara Perak Darul Ridzuan tempoh hari.

Jumaat :
- Check-in petang.  
- Lepak-lepak dalam villa sambil merehatkan diri dalam jacuzzi.

Sabtu :
- Breakfast kat Meranti Cafe
- Mandi-manda kat Hot Springs
- Lunch
- Balik villa, take-a-nap.

- Petang : Sambung bersuka-ria kat Hot Springs atau
- Mandi-manda kat Waterfall Sungai Klah
- Dinner

Ahad :
-  Breakfast kat Meranti Cafe
- Water Rafting kat Sungai Klah

- 12 pm : Check-out
 - Lunch kat Restoren Nasi Bamboo kat Sungai Klah, Perak

 
Main Pool Hot Springs Sungai Klah

Panas!!!

 
Nasi Bambu

So, itulah itenerari percutian aku dan keluarga selama 3 hari 2 malam di 
Hot Springs Sungai Klah. Tempat ni memang sesuai untuk bawak family datang bercuti. 3 hari 2 malam tu full dengan aktiviti, so, memang tak bosan. Excited ada lah.. 

So, aku sangatlah rekomen tempat ni kalau korang nak cari tempat bercuti. Cuti Raya Haji pun dah dekat ni, bulan September akn datang pun ada banyak public holiday. hehe

10 comments:

  1. Wah best jugak eh sini!

    feel free utk visit blog kita ye

    https://thevitaviral.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you sudi singgah sini. Nanti bila saya ada kelapangan saya singgah blog awk k

      Delete
  2. dalam wishlist ni. teringin nak bercuti kat sini and pergi makan nasi bambu tu jugak. semua cakap sedapp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. Ok lah, boleh tahan makanan dia

      Delete
  3. water rafting tu best nampaknya..

    ReplyDelete
  4. dulu kecik2 on da wy balik kampung ayah selalu singgah hot spring mana tah (masa budak tak penting pun tahu nama tempat kot 😜) ada orang rebus telur macam ni jgak. hot spring sg klah ni macam tak pernah pergi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye la masa kecik kita tak fikir nama tempat, janji tahu seronok dan main je kan... H

      Delete
  5. bestnya akakkk.. nasi bambu tuu belum pernah tryyy. mcm best je

    ReplyDelete
  6. haritu balik taiping masa raya haji, kami keluar dari highway dan lalu jalan kampung. memang nampaklah signboard untuk ke sg klah. sayangnya tak dapat singgah sebab mengejar masa. insya Allah one day memang nak datang sini jugak. terima kasih kerana berkongsi :)

    ReplyDelete