Thursday, 10 August 2017

My 'Foldable Jug' For Travel

Kalau pergi travel dengan my bug family, aku biasanya akan bawak 'foldable jug', sebab biasanya kat apartment atau guest house yang kami sewa tak disediakan jug. Nak buat air dalam gelas satu-satu, rasa lagi menyusahkan. Kalau pakai jug lebih praktikal.

Tapi kalau kat oversea, biasanya guest house ada sediakan jug dan segala jenis kemudahan, even mesin basuh pun disediakan.

Tapi guest house kat Malaysia masih banyak lagi yang kurang. Mungkin owner rumah fikir orang datang just nak tidur jer,so diaorang tak sediakan kelengkapan lain kecuali yang basic macam katil, selimut, pillow.

Walhal, ramai je orang yang pergi bercuti dan sewa guest house ni bukan semata-mata untuk tidur jer. Kadang tu ada yang suka masak sendiri lagi, walaupun banyak je kedai makan halal kat sekitar. Tapi sebab dah biasa masak sendiri, jadi tetap rasa nak masak walau kemana saja pergi.

So sebab tu aku bawak jug ni pergi bercuti kalau travel ngan family. Macam biasa aku beli kat Lazada. Lazada tu kan kedai serbaneka - macam-macam ada. Kalau tak silap, aku beli dulu harga dia RM70 kot..




Sebabkan jug ni foldable, so sangatlah jimat space beg aku. Boleh main selit-selit je. Ringan pulak tu.

12 comments:

  1. KALAU PERLU MMG PATUT DIBAWA KALA TRAVEL

    ReplyDelete
  2. Benda mcm ni sng bwk g travel! Blh jimat ruang dlm beg.

    ReplyDelete
  3. menarik...boleh selit2 tu yg best, mmg space saving..

    ReplyDelete
  4. material jug ni boleh buat air panas x DP? kalau boleh memang jug ni bagus untuk dimiliki!

    ReplyDelete
  5. Tak sangka jag pon boleh fold cetu.

    ReplyDelete
  6. Mmg senanglah kalau Ada jug mcm ni

    ReplyDelete
  7. serius lah?? 1st time tau pasal jug mcm ni pun ade!

    ReplyDelete
  8. menariknya jug ni. nak tengok kat Lazada la hihihi

    ReplyDelete
  9. menarik first time tgk material apa ehh

    ReplyDelete
  10. Wahhh menariknyaaa! First time nampak barang ni. Lazada ni macam2 ada tau..

    ReplyDelete
  11. idea menarik..family saya sesuai gak ni.sebab kitorng lagi suka masak sendiri.g cuti pun nak masak sendiri jugak

    ReplyDelete
  12. Wow...first time ni tau psal jug ni...selalu jumpa bekas makan yg boleh lipat2 mcm ni

    ReplyDelete