Thursday, 3 August 2017

Teruja Melihat Kecantikan Lake Tekapo, New Zealand

Sambungan dari entri ni - 'Travelogue New Zeland 2017 | The Quake City'


Lepas bersuka-ria di Christchurch, kitaorang terus gerak ke Lake Tekapo. Perjalanan dari Christchurch ke Lake Tekapo ambik masa 3 jam.. Lama giler wwoooooo.. Tapi tak terasa lama sebab mata kitaorang disajikan dengan permandangan yang sangat-sangat marvelous. 

http://www.dorsettpink.com/2017/08/travelogue-newzealand-kecantikan-lake-tekapo.html

http://www.dorsettpink.com/2017/08/travelogue-newzealand-kecantikan-lake-tekapo.html
Ini antara permandangan sepanjang perjalanan ke Lake Tekapo


Sesampai je kat Lake Tekapo...
  Ya ALLAH!!!!
http://www.dorsettpink.com/2017/08/travelogue-newzealand-kecantikan-lake-tekapo.html
Terus lutut menggelatar nak turun dari kereta..

Indah sungguh Ciptaan Allah swt. Subhanaallah! Terpegun ya aku.
Tapi sayangnya lens kamera tak dapat nak capture warna sebenar biru air tasik tu.... 
Puas dah duk adjust segala jenis butang kat kamera ni. Even DSLR pun tetap tak boleh nak capture keindahan tasik ni seperti mana yang kita tengok kat mata kasar ni. 

So,apa yang aku tunjukkan kat dalam gambar ni adalah less beautiful compare than the real picture. 
(Warna air tasik yang sebenar ialah macam kat Gambar Atas tu ↑, aku edit kat photoshop).
Hebatkan Kuasa Allah Taala, sampaikan mesin ciptaan manusia pun tak boleh nak capture keindahan ciptaanNya.

http://www.dorsettpink.com/2017/08/travelogue-newzealand-kecantikan-lake-tekapo.html









Ni Church of the Good Sheperd yang ada di Lake Tekapo


 



 Ni suasana dalam church.
P/S : aku ambik gambar ni dari luar tau. 
Aku tengok setiap masa ada je orang dalam church ni. Mana-mana tourist yang datang sini, diaorang masuklah ke sini (yang sealiran seangkatan seagama la).

 


 A little swag from FL


 Dah jejakkan kaki kat tempat cantik ni, wajiblah selfi


Kat Lake Tekapo ni ada banyak tempat penginapan. 
Ada hotel, ada penthouse. 
Tapi harga ya, Ya Ampuun.. Mahal sangat. 
Tapi kalau ada duit tak habis 7 keturunan, boleh je sesapa nak stay kat Lake Tekapo ni. 
Sangat berbaloi permandangan dia.. 

OK, aku stop kat sini dulu. Actually ada lagi cerita pasal Lake Tekapo ni, nanti aku share kat entry lain. nanti kalau panjang sangat, korang malas baca lak. hehehe.

So, stay tune ya..
Thank you for reading neway.

27 comments:

  1. Wahh bestnya melancong
    dari segmen Senarai URL Blog #31
    https://marblemomo.blogspot.com/
    singgah sini

    ReplyDelete
  2. wah bestnyaaa..tengok gambar pun dh tau cantikkk hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Allah beri kesihatan utk melawat tempat ni

      Delete
  3. tengok macam ni pun rasa wahhh...cantiknya!! bestnye dapat travel tengok tempat cantik

    ReplyDelete
  4. Ya Allah mmg cntik kakkkk view dkt snaa <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah cantik2 sgt2.rasa mcm tak nak balik je bila dtg sini

      Delete
  5. Suka betul baca entri tentang traveling especially ke negara yg ingin kita pergi so LZ tumpang pengalaman DP dulu sebelum merasai pengalaman sendiri 💕..

    ReplyDelete
  6. Salam ziarah sis..

    Subhanallah Cantiknya tempat ni.seronok tgk pemandangan indah macam ni, tenang je

    ReplyDelete
  7. Kalau mcm.tu xcapture gambar sebenarnya masya Allah mesti lagi cantik Kan actual scenery

    ReplyDelete
  8. woww, cantiknya tasik itu.

    singgah blogwalking dari Segmen Nak URL Blog #31

    www.myarosli.com

    ReplyDelete
  9. Wow! Cantiknya pemandangan. Subhanallah

    ReplyDelete
  10. Wahhh... Cantiknya... Boleh masukkan dalam list next travel ni...

    Jemput jalan ke blog saya...

    Http://sihatbertenagabyfarhah.wordpress.com

    ReplyDelete
  11. superb lah gambar2 you..
    bila lah boleh pegi ek.
    akak simpan yg post card tu..
    and the key chain too.
    thanks yee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you akak sebab simpan.hehe.. Kak yan nak pergi sana,anytime oun dpt pergi. Hehe

      Delete
  12. subhanAllah cantiknye kak!

    ReplyDelete
  13. subahanallah.. cantiknya tasik tekapo !!! bila la turn saya nak jejak kan kaki ke sana.. hee~

    ReplyDelete
  14. SubhnaAllah. Teringin yer nak travel lihat keindahan alam di luar negara.

    Blogwalking here =) Jemput singgah blog huda >> www.ceritahuda.com

    ReplyDelete
  15. aduhai tak tahu kenapa saya suka sgt dengan NZ

    ReplyDelete
  16. Subhanallah cantiknya.
    Suami pernah tanya,tgk movie hindustan ada tempat cantik mcm ni ke?
    Ni buktinya mmg ada😍
    Tq sharing..
    Ada rezeki boleh tgk depan mata

    ReplyDelete
  17. cantik betul tempat dia..ya allah..ciptaan tuhan

    ReplyDelete