Menikmati Hidangan Steak dan Grill Yang Best di Jahhet Fine Meat

by - Thursday, December 14, 2017

Hari tu, aku and my big family makan malam kat Jahhet Fine Meat, kat Ampang. Jujur aku katakan, aku tak pernah tahu akan kewujudan restoren ni. Restoren Jahhet ni offer hidangan western food - steak and grill. Ada sorang family member yang suggest tempat ni, so kitaorang ikut jer. 

Restoren ni baru jer dibuka dan kalau tak salah aku, ada lagi beberapa cawangan Jahhet ni kat tempat lain. Aku pun tak pasti kat mana , korang google jer.

 Inilah restorennya. Ntah kereta siapa lah yang parking betul-betul depan kedai tu..eerrrmmm

 Interior Deco restoren ni not bad lah. Aku suka (thumbs up). Masa kitaorang datang tu kebetulan weekdays, so tak ramai orang. Banyak meja kosong.

Kita boleh pilih daging yang mana kita suka. Harga daging pun dah diletak pada plastik. 

 Ini harga untuk setiap bahagian daging tu.  
Salmon pun ada gak kat sini. 

Selain dari steak and grill, ada lagi hidangan lain yang kita boleh pilih

 Ini Steak Salmon. Harga 1 plate ni dalam RM 42.00

 Ini hidangan lamb steak. Harga 1 plate ni dalam RM 58.00

Ini promotion bulan December ni. Ada diskaun 10% - 15% tu...(best-best)


Restoren ni ditutup jam 11 malam. Kul 10.00 malam dah close order, so tak boleh lagi nak request apa-apa. 

Minuman kat sini tak free tapi semuanya bottomless - boleh refill. 

So, kalau korang tercari-cari restoren western food aku sangat recommend korang cuba restoren ni..

You May Also Like

30 comments

  1. Thanks for sharing...SA nak terjah la nanti..boleh masuk wishlist

    ReplyDelete
    Replies
    1. U r welcome SA. Thank you for reading

      Delete
  2. wah bestnya. parking pun senang

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah senang parking kalau malam. Kalau siang x tahu macam mana, sebab kat sini pun tempat happening juga

      Delete
  3. wahhh, best! nampak macam sedap jer steak dia. teringin nak makan steak...dah dekat dengan rumah ni. heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah IQ dah dekat sangat ngn IQ tu. Hehe

      Delete
  4. Errrrr Sedapnyaa steak tuu *drooling*

    ReplyDelete
  5. Tak pernah dengar lagi pasal restoran ni tapi boleh try nanti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah. Restoren ni baru je bukak sebab tu x fames lagi

      Delete
  6. Memang ramai dah review best makan kat Jahhet ni..thumbs up

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooh ye ke.. Alhamdulillah saya dapat gak merasa makan steak sini

      Delete
    2. Nampak sangat say ni ketinggalan keretapi kan mama. Hahahaha

      Delete
  7. perghhhh perghhhhh.. everything looks so good.

    ReplyDelete
  8. wah sedapnya bila blh gi makan ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah boleh tu nanti. Rezeki sentiasa ada

      Delete
  9. ewah kemain menggoda steak tu ea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2 menggoda nafau. Tapi rasa dia sedap sgt ein

      Delete
  10. Ya Allah menggodanyaaaaaaaaaaaaaaaaa... Q_Q

    ReplyDelete
  11. kalau ke rumah abg ipar di ampang boleh cuba nanti ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yezzza. Tak rugi makan sini mama sebab seedap makanan dia

      Delete
  12. Kecur ailio nengok. Mesti sedap ni kan ☺

    ReplyDelete
  13. Kecur ailio nengok. Mesti sedap ni kan ☺

    ReplyDelete
  14. sangat menggoda..tapi hargaaa woww

    ReplyDelete