Makan Nasi Beriani Sedap di Johor Bharu

by - Wednesday, January 17, 2018

Selain dari Kacang Pol dan Murtabak Cheese, antara makanan yang wajib di makan masa berkunjung di Johor Bharu ialah Nasi Beriani. Tak sah tak makan nasi beriani kalau dah sampai JB. Memang kat KL pun ada Nasi Beriani, tapi nasi beriani kan asalnya di Johor, so memang asli lah kalau dapat nasi beriani Johor. 

So, hari tu kitaorang gi makan Nasi Beriani Roslin - salah satu kedai nasi beriani yang famous kat area JB ni.



 
Nasi beriani kat sini ada lauk ayam, ayam merah, kambing dan daging. 

Sangat sedap (thumbs-up). Aku rekomen tempat ni. Tak menyesal lah datang sini. Next time kalau aku ke JB lagi, sure akan datang lagi sini.

So, ini alamatnya :
Roslin Beriani House at Kebun Teh
14, Jalan Rebana, Taman Perbadanan Islam, 80250 Johor Bahru, Johor
Kedai ni tutup kul 6.30 petang.

You May Also Like

5 comments

  1. nampak menyelerakan...ada rezeki nak cuba makan kalau singgah di sana

    ReplyDelete
  2. Wah..menyelerakan....Johor Baharu serta beberapa daerahnya terkenal dengan nasi beriani..

    ReplyDelete
  3. Boleh terjah nanti nak cari baryani kambing.

    ReplyDelete
  4. uihh sllu je dtg sne.. tapi sllu jugak xtau nak makan ape..

    ReplyDelete