5 TIPS Penjagaan Miss V | Cosmoderm Manjakani Hygiene Wash

by - Monday, January 21, 2019

5 TIPS Penjagaan Miss V | Cosmoderm Manjakani Hygiene Wash || Miss V atau Miss Vagina adalah mahkota berharga bagi seorang wanita. Kita sebagai wanita memang wajib kena jaga miss V ni elok-elok agar tidak dapat penyakit di kemudian hari. Kena pastikan ia sentiasa kekal segar dan wangi. Kalau Miss V berbau, errrrmmm, kita pun tak selesa kan? Apatah lagi orang-orang sekeliling kita especially en.suami. Kalau tak jaga elok-elok pun, ia boleh buatkan Miss V kita mengalami keputihan yang luar biasa dan  gatal-gatal. 

Aku pernah share pengalaman aku yang mana Miss V terlampau gatal masa aku preggy tahun lepas kat entri ni - 'TIPS BILA KEMALUAN MISS V GATAL DISEBABKAN KEPUTIHAN SEMASA HAMIL'.

Tapi tu sindrom orang mengandung. memang tak sama dengan orang biasa yang tak mengandung. So, lepas bersalin, seboleh mungkin aku tak nak alami keputihan melampau macam tu lagi. Jadinya, haruslah aku wajib menjaga Miss V ni elok-elok dan bersih-bersih supaya sentiasa bersih, segar dan wangi dan bebas dari keputihan. Alhamdulillah, lepas bersalin tahun lepas, dah tak de keputihan lagi. 


Ni aku share 5 TIPS Penjagaan Miss V :

1. Tukar tuala wanita atau panty liner dengan kerap terumata selepas membuang air kecil.

2. Lap Miss V dengan sekering-keringnya selepas mencuci. 

3. Tukar seluar dalam setiap kali selepas mandi.

4. Gunakan Sabun Pembersih Intim Wanita. Dan pilihan aku ialah produk Cosmoderm Manjakani Hygiene Wash.

5. Jika ada perubahan pelik di bahagian MISS V, silalah berjumpa doktor dengan segera. 




Kenapa Produk Cosmoderm Manjakani Hygiene Wash menjadi pilihan? 

Kalau ikutkan kaedah tradisional orang dulu-dulu menjaga kesihatan Miss V ialah dengan menggunakan manjakani, untuk cuci Miss V. Sekarang kan dah zaman moden. So, dengan teknologi masa kini, buah manjakani telah tu diproses menjadi sabun dan beli jer kat kedai. Senang!. Tak yah dah susah-susah nak pergi pasar atau pergi mana-mana nak mencari manjakani. Terima kasih Cosmoderm sebab menyenangkan kerja aku. hehe. 

Pergi jer mana-mana farmasi, dan dapatkan Cosmoderm Manjakani Hygiene Wash ni dengan harga RM12.90 (150 ml) dan RM RM18.90 (375 ml). Senang kan? Selain sebab sennag nak beli, aku suka produk ni jugak ialah sebab dia memang khas untuk wanita yang dah berkahwin. Jadinya, bahan-bahan yang digunakan dalam sabun ni memang dibuat khas untuk wanita berkahwin. Antaranya ialah 99% manjakani, kacip fatimah dan sireh. Lagi bagus, sabun ni menggunakan bahan organik - tak de Paraben, SLS dan SLES. Dan bila pakai ni, rasa dia dingin jer. So, rasa sangat selesa. Rasa sejuk-sejuk gitu. Tambah pulak, bau sabun ni wangi. 



Kelebihan Produk Cosmoderm Manjakani Hygiene Wash ni:
  • Baunya harum 
  • Merawat keputihan
  • Membantu meredakan iritasi kulit
  • Boleh kekalkan rasa dingin dan segar dalam tempoh yang lama
  • Membantu ketatkan dan menegangkan dinding Miss V
  • Membantu mencerahkan kulit di celah-celah peha
  • Boleh percepatkan penyembuhan luka
  • Membantu mengimbangi PH di kawasan vagina
  • Produk Cosmoderm Manjakani Hygiene Wash ialah khas untuk wanita dewasa dan berumahtangga


Produk Cosmoderm Manjakani ni khas untuk wanita yang dah berkahwin, tapi kalau untuk anak dara yang masih belum berkahwin, korang boleh dapatkan Sabun Pencuci Wanita Cosmoderm Soothing Hygiene Wash, botol warna kuning.  

Kalau korang nak tahu info  lanjut pasal Produk Cosmoderm, pergi je kat FB atau IG Cosmoderm :
Facebook :  https://www.facebook.com/Cosmoderm/
Instagram :   https://www.instagram.com/cosmoderm/

You May Also Like

8 comments

  1. Menjaga kebersihan miss V sangat penting.Terutama untuk beribadat.

    ReplyDelete
  2. Kak Nina pun guna Cosmoderm Manjakani dan untuk anak sulung dia pakai Cosmoderm Soothing Feminine Hygiene Wash. Cosmoderm pilihan seisi keluarga. Harga pun berpatutan

    ReplyDelete
  3. Miss v mmg Kenna jaga sebab tu tempat sensitive

    ReplyDelete
  4. nad pun guna yang ni..rasa bersih je

    ReplyDelete