Duyong Marina & Resort Hotel, Kuala Terengganu - A Worth Stay!

by - Friday, October 25, 2019

Masa aku ke Kuala Terengganu hari tu, aku stay kat Hotel Duyong Marina & Resort yang terletak kat Pulau Duyong, Kuala Terengganu. Sorry , baru nak update. hehe. 

First time kitaorang stay situ. Tempat ni memang sangat sesuai untuk family vacation, boleh bawak family ramai-ramai tidur situ. Aku pun bawak my family ramai-ramai tidur situ sekali. 

Resort ni sangat luas. Konsep dia macam chalet. Boleh parking kereta depan rumah (chalet). Kalau nak jalan-jalan dalam resort ni, boleh naik buggy. Call jer reception request buggy. Kalau tak naik buggy, drive kereta sendiri, kalau nak jalan kaki.. ..errmmm.. Berpeluh lah ketiak. Kat sana panas.  

Bilik tidur dia luas. Boleh minta extra bed (with charge).





Inilah rumah yang kitaorang sewa hari tu. Kitaorang stay sini dalam 5 hari kalau tak silap. Memang kereta boleh parking depan rumah. 

Inilah beranda 'rumah' kitaorang

First time Kakak FL naik buggy. Excited sungguh dia. Hari-hari naik buggy sebab nak pergi makan breakfast. Kalau nak jalan kaki jauh sangat. 

Breakfast kat hotel tu - ni namanya Nasi Hujan Panas. Breakfast kat sini wajib ada Nasi Dagang =)). 

My brother & sister. 

Ada playground. Budak-budak wajiblah happy =))



Swimming pool dia besar. Kat sini pun ada sauna dan gym. Even public pun boleh guna facilities kat sini dengan bayaran. 



Marina. Kalau nak datang Terengganu naik yatch pun boleh, parking je kat hotel ni =))


Inilah permandangan di halaman 'rumah' =))


Bilik air kat dalam bilik hotel ni luas. Selesa lah. 

Bath Tub dia sangat dalam. Boleh buat jadi pool. So, kalau tak swim kat swimming pool, boleh mandi dalam tub ni =)).

Seperti biasa, Kakak FL lah yang paling seronok sampai tak nak balik KL =)). Takpe, nanti lain kali kita datang lagi resort ni.

Worth stay la menginap di Duyong Marina & Resort ni =))

You May Also Like

7 comments