Mango Float Kat Sungai Putat, Melaka

by - Monday, June 29, 2020

Weeekend semalam, aku bercuti ke Bandar Melaka bersama dnegan my big family. Kiranya family holiday lah setelah sekian lama tak bercuti sama-sama. 

Nanti aku share tempat ktaorang menginap kat Bandar Melaka.

Melaka ni memang tempat tumpuan pelancong, baik pelancong lokal mahupun pelancong luar. Tapi sekarang semuanya pelancong lokal je lah yang ada kat mana-mana. Baguslah orang kita sendiri yang contribute pada ekonomi negara kita sendiri. 

Dan salah satu tempat yang kitaorang singgah semalam ialah tempat minum Air Mangga Aiskrim - Mango Float Royale Melaka, yang terletak kat Sungai Putat.  

Ramai orang datang sini. Rata-ratanya ialah pelancong dari setiap pelusuk tanahair. Tapi baguslah pengusaha gerai ni patuhi SOP. Cuma tempatnya tak besar dan orang pulak ramai, so tak ada ruang nak makan kat situ. 



1 cup ni harganya RM 6.00. 


Kat sini jugak famous dengan hot dog. Hot dog ni ada macam-macam perisa. So, bolehlah pilih ikut citarasa masing-masing.


Orang beratur beli hotdog Cikitang

You May Also Like

24 comments

  1. dah lama tak bercuti ke melaka bestnya melaka... mango Float yang menggoda

    ReplyDelete
  2. Tak pernah lagi g cari mango float ni.

    ReplyDelete
  3. Last pergi Melaka hari tu tak sempat singgah sini. Lain kali pasti singgah

    ReplyDelete
  4. Bagus ni, bercuti gerakkan economy hehe

    ReplyDelete
  5. sedapnyaaaa mango float,terliur nengoknya...

    ReplyDelete
  6. Viral tempat ni
    Kalau ke Melaka mesti singgah

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah viral. sebab viral hari tu lah, kitaorang singgah sini masa ke Melaka Ahad hari tu

      Delete
  7. Woww.. Nanti nak bercuti melaka.. Boleh try

    ReplyDelete
  8. pernah g skali je melaka..
    teringin nk pegi lg..
    blh try mango float ni!

    ReplyDelete
  9. wah bercuti family day kat melaka seronok tu

    ReplyDelete
  10. perghh, sebelum ni pergi sungai putat sebab pisang goreng sedap situ . sekarang dah ada mango float ye. okay wishhlist

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah. tempat ni banyak makanan. Memang tumpuan orang ramai datang sini untuk makan-makan

      Delete
  11. MINUM waktu tghari panas2 best tu ...

    ReplyDelete
  12. Uishh menarik ni. Kalau ke melaka bolehla singgah sini

    ReplyDelete