My Diaper Storage Idea (Susunatur Pampers)

by - Saturday, February 27, 2021

 My Diaper Storage Idea - Susunatur Pampers. 

Ini ialah cara aku simpan dan susun pampers Leeya. 


Aku guna Cart RASKOG, beli kat IKEA masa tahun 2018 - masa Leeya lahir. So dah lama lah aku simpan pampers guna cara ni. Biasanya aku beli pampers Leeya 1 jer setiap kali beli. Bila beli jer, terus aku keluarkan semua dari plastik bag tu dan letak kat sini. 

Bila pampers habis, baru akan beli lain. So, aku tak simpan stok pampers banyak-banyak sebab tak ada ruang khas untuk letak stok pampers. Lagipun kedai depan rumah jer, senang je nak beli pampers kalau habis. 


Wet Tissue dan oinment ada ruang khas sendiri. Beli kat IKEA juga, RM 2.90 je satu. 




Kat sebelah atas sekali tu, aku guna untuk letak keperluan minuman untuk Leeya. Ada air kosong, susu formula, ada air panas dan air minum. 

Senang guna cart ni sebab senang nak move kemana-mana. 

Nanti bila Leeya dah tak pakai pampers, boleh guna cart ni untuk letak barang-barang lain pulak. Kiranya Cart RASKOG ni memang banyak kegunaan - multifunction.

You May Also Like

6 comments

  1. kemas je organised barang2 baby :)

    ReplyDelete
  2. Rak serba guna..kan :)
    shida ada satu juga..tp letak tempat bekas2 jajan ^_^

    done follow blog 324 :)

    ReplyDelete
  3. Kemas dan memudahkan. Cepat pun ya juga sebab tak perlu tercari-cari. Jimat ruang.

    ReplyDelete
  4. Ramai guna ni. Tapi nad tak pakai trolelr ni, rumah dh sempit..hehee

    ReplyDelete