Bestnya Main Salji di Snow Walk iCity

Weeknd minggu lepas, kiaorang sekeluarga (dengan my big family - 16 orang) ber-holiday kat i-City, Shah Alam - 2 hari 1 malam. Kitaorang stay apartment dalam iCity tu. Ambik 2 apartment sebab 1 apartment ada 2 bilik jer, so tak cukup nak sumbat 16 orang sekali. 

i-City Shah Alam sekarang dah pesat membangun. Macam-macam ada, shopping mall sebesar One Utama pun ada. So, jalan kaki jer pusing-pusing dalam iCity ni. 

Idea nak holiday kat i-City ni datang dari salah seorang family member kitaorang - ajak pergi main snow. Dan kitaorang semua setuju sebab dah lama sangat tak travel . Rindu sangat nak main snow, rindu nak pakai winter coat. So, sebab tu kitaorang ramai-ramai pergi main salji kat Snow Walk ni walaupun hanya salji fake 😅. 

Takpelah, janji dapat berjalan juga. Dah lama sangat tak bercuti, kaki pun dah gatal nak berjalan 😆.



Hari pertama, kitaorang check-in apartment jam 3 petang. Lepas check-in, terus pergi ke Snow Walk ni. Snow Walk dibuka jam 3 petang sampai malam. 


Buat gloves 1 beg, sebab ramai kan 😆. Dinasihatkan better korang bawak glove main ski yang tebal macam ni, sebab kalau gloves yang nipis jer, tangan jadi sejuk beku. Sebab dalam Snow Walk ni , salji dia betul-betul sejuk macam salji real. 

Diaorang ni memang excited giler nak main snow. First time experince untuk diaorang rasa snow 😊.

Beratur panjang tau. So, silalah bersabar menunggu giliran. Sebab kemasukan pengunjung dalam Snow Walk ni limited . SOP kan. Dan setiap orang masuk sini hanya untuk 30 minit jer. Cukup 30 minit silalah keluar 😆. Better pergi petang sebab tak ramai orang. 

Sesi pilih boot. Boot dan winter coat diberi secara percuma. Cuma kena bawak stokin dan gloves sendiri. 

Leeya mampu duduk dalam ni 15 minit jer, sebab tak tahan sejuk 😅.








P/S : En.suami masuk sekali dalam Snow Walk ni, tapi tak nak tunjuk gambar dia kat dalam blog ni sebab tak mendapat izin, i kan isteri mithali 😊😅.



Keluar dari Snow Walk ni terus Leeya selsema. Memang jenis allergik sejuk.

Dia suk berzikir 1000 kali - 'sejuk, sejuk, sejuk, sejuk 😅'. So, confirm tak boleh belajar kat oversea nanti. hahhahha.



Kat luar Snow Walk. 

Harga Tiket :

Harga tiket masuk sini RM 55 seorang (kids), untuk dewasa RM 65 seorang - hanya untuk masuk Snow Walk jer. 

So, better korang beli 'All - Day Pass' - hanya RM 65 seorang (dewasa dan kids sama harga). 

Kalau beli 'All-Day Pass' boleh main semua game / tempat boleh masuk termasuklah  Waterpark (kecuali Red Carpet). 

So, ini salah satu game yang boleh main. Ni kat depan Snow Walk. Seronok lah budak-budak sebab semua benda diaorang boleh main. 



Comments

  1. Best kannn... Lama x main salji.. Aritu ada plan gak tp ni abg abin nk msk asrama.. Xde masa plk dh g bercuti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke. takpelah, next time la nanti pergi snow world tu

      Delete
  2. Klu xpkai gloves bleh ke ?

    ReplyDelete

Post a Comment