Hotel Review :  Staycation at Shangri-La Hotel Kuala Lumpur 2022. 

Cuti Maulidur Rasul baru-baru ni kitaorang family kecik ni pergi stayction kat Hotel Sangri-La Kuala Lumpur, yang terletak kat Jalan Sultan Ismail, KL. 

Cuti panjang baru-baru ni kitaorng bercuti kat Melaka sebab ada wedding adik aku kat sana. Hari Ahad dah balik KL sebab nak elak jem kat highway Hari Isnin tu. So, bila dah sampai KL, kitaorang sambung lagi staycation memandangkan Isnin masih cuti. En.suami yang pilih hotel ni. 

Dan kami dapat bilik yang agak privasi - tersorok dari pandangan orang. Hahhahaha. 


https://www.dorsettpink.com/2017/04/weeekend-getaway-at-light-hotel-penang.html
Ini dia swimming pool dewasa kat Shangri-La Hotel Kuala Lumpur. Swimming pool dia ada Welcome Drink PERCUMA, boleh minum berapa banyak yang kita nak. OK lah, tak perlu lah susah-susah nak bawak air mineral dari bilik. 

Pool ni agak dalam - 1.2 meter tempat yang paling cetek dan 1.5 meter tempat yang paling dalam. Fuhh!. So, anak-anak kena pakai life jacket lah kalau nak swim kat sini. Kakak FL tak pakai pelampung sebab dia dah boleh swimming


https://www.dorsettpink.com/2017/04/weeekend-getaway-at-light-hotel-penang.html
Lepas swimming, penat , so buat sunbathing dulu sebelum naik bilik. hahahhaa


Ini pool budak-budak. Kecik sangat. Air dia sejuk sangat.


Dalam bilik aku, dapat 2 bath robe ni


Ini link untuk beli Life Jacket yang macam Leeya pakai tu, beli kat Lazada - https://invol.co/cl872e5



Ini bahagian walk-in closet bilik aku. Pintu terbukak tu ialah toilet.. Toilet dia biasa jer. 


Ini closet nya. 

Ini dia blik kitaorang




Nun di hujung nun ialah pintu masuk ke bilik kitaorang

Ini dia katil King Size bilik kitaorang.

Breakfast kat sini best sangat. Ada macam-macam pilihan makanan. Wifi pun laju. Hotel ni ramai orang - penuh! Tapi kebanyakkannya ialah foreigner dan Mat Saleh. Highly recommendedlah untuk korang datang sini. 

Aku pun kalau ada rezeki lagi, nak stay lagi kat sini. 


Lagi artikel pasal Hotel Review, baca sini : 

'STAYCATION AT PHILEA MINES BEACH RESORT'

'STAYCATION AT RAMADA SUITES BY WYNDHAM, BUKIT BINTANG'


 

SHARE 2 comments

Add your comment

  1. best kan duduk hotel. bdk2 dpt pool tu memang seronok sgt lah kan. zaman anak2 kecik dah berlalu. kalau tak, check in, pool dicarik dulu.

    ReplyDelete

© Dorsett Pink · EDITED BY MOMMY'S DIARY OF LIFE